Trombosedienst Regio Eindhoven maakt succesvolle overstap van TDAS naar Portavita

14 december 2015

De Trombosedienst Regio Eindhoven heeft een succesvolle overstap gemaakt van TDAS naar Portavita KIS Antistolling – Regulier. Met deze overstap behoort zij nu ook tot de grote groep regionale trombosediensten die het complete dossier van Portavita KIS Antistolling gebruikt voor de ondersteuning van de antistollingspatiënt.

Ellen van Eekelen, manager Trombosedienst Regio Eindhoven: ‘Na een uitgebreide en gedegen voorbereiding vanuit zowel Portavita als vanuit de dienst zelf, vond begin november de omschakeling van TDAS naar Portavita plaats voor de reguliere patiënten. Het antistollingsprogramma van Portavita is recent op een aantal punten gebruiksvriendelijker en vollediger geworden, al blijven er altijd aandachtspunten over. We zullen samen met andere gebruikers en Portavita blijven streven naar optimalisatie. Mede dankzij uitgebreide trainingen, een handleiding van onze procesvoering, extra inzet van onze medewerkers en van de trombosediensten Oss en Hilversum is de overgang succesvol verlopen.’

De keuze om over te stappen van TDAS naar Portavita voor zelfmeetpatiënten maakte de trombosedienst al eind 2013. Sinds 2014 gebruikt ook een aantal aangesloten zorginstellingen Portavita in het kader van NPT.

Na enkele maanden voorbereiding stuurde de trombosedienst op de eerste “reguliere productiedag" bijna 1000 doseerbrieven op tijd naar Printing Group Nederland (PGN).

 

 Nieuws

Doseerbrief ophalen via internet:

U kunt uw doseerbrief digitaal bekijken als u daarvoor kiest. U hoeft dan op de dag van prikken niet telefonisch bereikbaar te zijn omdat u na 17.00 uur een email als reminder krijgt waarna u op de beveiligde website uw doseerbrief kunt bekijken.
Als uw dosering voor de dag waarop u prikt wijzigt ziet u dat meteen.

Wilt u gebruik gaan maken van deze digitale doseerbrief dan kunt u dat kenbaar maken via ons contactformulier.