Doseerkalender

Na de controle door de Trombosedienst ontvangt u per post een nieuwe doseerkalender. Op deze kalender kunt u zien hoeveel tabletten u de komende periode in moet nemen. Als uw INR-uitslag stabiel is, kan er vaak voor meerdere weken een dosering gegeven worden. Bij bijzonderheden of schommelende INR-uitslagen zal de dosering korter zijn. Ook vindt u op de doseerkalender de datum van de volgende controle afspraak.

Meer of minder tabletten

Na een controle kan de hoeveelheid tabletten die u dient in te nemen veranderen. Dit komt doordat bij de controle is gebleken dat het antistollingseffect in uw bloed te groot of te klein is. Het betekent niet dat het beter of slechter met u gaat. De werking van de tabletten kan in de loop van de tijd wat wisselen. Soms door een aanwijsbare oorzaak en soms door een onbekende oorzaak.

Digitale inzage

Er bestaat een mogelijkheid om uw doseerkalender digitaal in te zien. Belangstelling hiervoor kunt u kenbaar maken door een mail met uw naam en geboortedatum te sturen naar . U ontvangt dan informatie over de werkwijze.

Inname

  • Neem de tabletten op een vast tijdstip in, bij voorkeur rond het avondeten. Mocht de INR-uitslag na controle afwijkend zijn, kan de dosering diezelfde dag nog aangepast worden.
  • Streep na inname de hoeveelheid tabletten af op uw doseerkaart, dat voorkomt vergissingen.
  • Bent u uw tabletten vergeten in te nemen, neem dan de volgende werkdag contact op met de Trombosedienst.