Wanneer u via het internet getraind wil worden geeft u dat aan in het aanmeldformulier. U gaat dan aan de slag via het Digitaal Logboek van Portavita.

Om gebruik te kunnen maken van het Digitaal Logboek moet uw internetprogramma aan een aantal eisen voldoen:

Browser versie voor Windows:
Internet Explorer 8.0 of hoger
Mozilla Firefox 3.5 of hoger

Browser versie voor Apple:
Safari 2.0 of hoger
Mozilla Firefox 3.5 of hoger

De trombosedienst kijkt naar uw medische gegevens en beoordeelt of u verder het traject in kan. Wanneer alles positief is bevonden krijgt u toegang tot de cursus van Portavita. U maakt een afspraak met de trombosedienst voor verstrekking van het apparaat. Van de trombosedienst onvangt u uw gebruikersnaam en uw wachtwoord krijgt u via email.
Na succesvol inloggen krijgt u de e-learningmodule te zien die u eerst gaat doorlopen.Als u alle vragen goed heeft beantwoord kunt u een verklaring printen. Tevens staat hier nu de link 'Digitaal Logboek'. U kunt via deze link naar uw homepage. Vanaf nu verschijnt de cursus niet meer bij inloggen.

In de eerste twee weken bekwaamt u zich in het bedienen van het apparaat en het prikken, ook voor die informatie raadpleegt u het Digitaal Logboek. Na twee weken komt u terug met het apparaat en de resultaten van de oefenmetingen en wordt bekeken hoe u de meting uitvoert.Wanneer alles in orde is krijgt u voor 3 maanden materiaal mee en wordt een vervolgafspraak voor 3 maanden later gemaakt. Het daarbij behorende certificaat moet u behaald hebben en meebrengen bij uw eerstvolgende 3-maandelijkse controle.

Wekelijks prikt u op een vaste dag. Wanneer u uw INR uitslag en eventuele bijzonderheden voor 12.00 uur invoert op de website, krijgt de trombosedienst dit door en geven zij u dezelfde dag uw doseeradvies terug (via de website).

Bij het verstrekken van het apparaat en de materialen tekent u een "overeenkomst voor zelfmeten" en een bruikleenovereenkomst" (Voor gebruik van het apparaat). Na het volgen van de doseercursus tekent u een "overeenkomst zelfdoseren".

Wanneer de trombosedienst zich er van vergewist heeft dat u de meting correct kunt uitvoeren en/of het doseren onder de knie hebt, ontvangt u voor beide onderdelen een certificaat. De 3-maandelijkse controles worden bij stabiele instelling geleidelijk opgerekt tot 6 maandelijks.

Geef hier uw belangstelling aan voor zelfmeten